söndag 30 augusti 2009

Dogge och Mamma mia samtidigt

När kvällen kom på Hagalundsdagen var det två tydliga värdskap. Grekiska föreningen visade upp ön där filmen Mamma mia spelades in samt en politisk representant var på plats och uppmuntrade till spännande samarbeten mellan Solna och Grekland. Mamma mia utspelas i filmen på ön Kalokeri, men det finns ingen sådan ö, utan den heter på riktigt Skopelos som är en del av Mangesia. Kalokeri är något väl så grekiskt för oss vinterbor och betyder kort och gott sommar.

Vår egen Georgios var med och översatta samt att Irini och Rudi tillsammans med Monica och Elias jobbade hårt för att hela dagen skulle bli bra. Vinnaren till en resa till Skopelos var inte på plats, så jag tillhör inte den lycklige vinnaren.

Det stora under dagens Hagalundsdag hände nu på kvällen. Blue Hill tog över och hade en rad bra uppträdanden och när jag smet hem var det Dogge som underhöll Hagalund. Det stora var att det kändes nytt och fräscht för Hagalund. Föreningar vid bord känns inte längre så spännande. Då är det bättre med filmvisning och konsert på torget. Det blev dock mörkt, så lite ljus och varför inte en ljusshow över Hagalund.

På scen stod inte bara artister, utan även många unga snygga och scenvana ungdomar från Hagalund, och alla var nog inte ens ungdomar. Twang system (bilden ovan) imponerade stort! Med risk för att jag blandat ihop namnen, men bra var de som är på bilden i alla fall.

Dogge skämtade bra med oss alla och fick upp temperaturen på hela torget. Gick hem med en bra portion självkänsla av Hagalund som vi i många avseenden saknar. Det som hände ikväll hoppas jag är början på ett bättre självförtroende för Hagalund.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: