fredag 17 september 2010

7 kandidater till från Hagalund

Att både hinna vara ute och knacka dörr, bemanna valstugor samt hinna blogga och försöka jobba är en ekvation som inte går ihop. Nu återstår det 7 kandidater som inte fått presentera sig. Det blir inte deras egna ord i intervjuform, men väl en presentation. Det är rätt imponerande att det finns 14 kandidater från vår Hagalundsförening som vill in i fullmäktige.

Christer Winblad
Christer driver företaget Hagalundsparken AB som på entreprenad driver just Hagalundsparken. Christer har varit fritidsledare under oerhört lång tid här i Hagalund, och många som nu har egna barn i parken har själva vuxit upp med Christer. Christer kan Hagalund och vet värdet av det förebyggande arbetet och värdet av att en stadsdel håller ihop socialt. Christer är 54 år och bor i Haga Norra, men finns majoriteten av sin vakna tid här i Hagalund. Christer finns på plats 58 på listen för Socialdemokraterna.


Ninel Carasco
Ninel har sina rötter i Santiago, Chile och jobbade där på flygbolag och har även jobbat på resebyrå, men när Pinochet genomförde en militärkupp i Chile under 70-talet flydde Ninel till Sverige med hjälp av Cine – en hjälporganisation under FN. Ninel kom till Sverige i februari 1977 och bor sedan 1980 i Hagalund. Hon har bott både på Kyrkbacken och allt sedan flera år i ett av de blå husen. Ninel är numera pensionerad, men har jobbat som yrkesvägledare. Under flera år jobbade hon på arbetsförmedlingen och innan hon gick i pension var det ute i Södertälje. Ninel hjälpte arbetssökande tillbaka ute på arbetsmarknaden. Ninel har hunnit bli 74 år är tveklöst en av våra starka seniorer här i Hagalund. Plats 43 på fullmäktigelistan.

Johan Wahlstedt
Johan 32 år och trafikforskare. Johan har jobbat ett antal år med just trafikfrågor på ett teknikkonsultföretag. Johan har under flera år engagerat sig i stadsbyggnadsfrågor och förra våren redogjorde Johan för de stora byggplanerna i hela Solna. Johan är mycket stor erfarenhet av såväl bygg- som trafiklösningar, och den kunskapen har vi nytta av när vi ska rusta Hagalund. Johan bor just nu på Östervägen, men har bott en längre tid här i Hagalund. Jag kan skvallra om att Johan även har sin kärlek i Tyskland. Johan hittar du på plats 4 på Landstingslistan för norra valkretsen, dvs. den valkrest som Solna tillhör samt att han återfinns på 18 på fullmäktigelistan för Solna.

Mebrat Bereket
Mebrat är 53 år och har sina rötter i Eritrea i staden Asmara. Mebrat kom till Sverige 1982 var gift och hade ett barn som tragiskt dog när de skulle fly till Sverige. Trots denna tragiska erfarenhet är Mebrat idag en starkt kvinna som bor tillsammans med sin dotter här i Hagalund.
Mebrat jobbar som resurspedagog för barn med särskilda behov. Jobbar just nu på Pysslingen, förskolan Karolina som ligger vid Karolinska sjukhuset, men som resurspedagog måste dock vara beredd på att byta arbetsplats eftersom man är kopplade som resurs till vissa barn och dessa barn har olika placeringar i Solna. Mebrat verkligen älskar barn!
På fritiden ägnar hon stor Eritreanska föreningen och är kassör i föreningen. Samt politik samt för er som inte ännu provat ska passa på att dricka Mebrats kaffe för ni lär då få en ny dimension på kaffe. Mebrat står på plats 38 på fullmäktigelistan i Solna.

Jörgen Samuelsson
Jörgen står på plats 35 och är även 35 år. Jörgen är kabinchef inom flyget ett jobb han verkligen trivs med. Jörgen har sina rötter i Norrköping och har hunnit på bo på massor av olika orter i Sverige, allt ifrån Arjeplog i Norrbotten till Malmö i Skåne. Jörgen har även under längre tid även jobbat på Österfärnebo Folkhögskola så Jörgen vet väl betydelsen av utbildning för unga. Idag sitter Jörgen i omsorgsnämnden och är även kontaktpolitiker för Ametisten som ligger nere vid Solna centrum.


Arne Öberg
Jag har inte presenterat mig själv, men ni som följt och läst denna blogg vet rätt väl var jag står i flertalat frågor. Arne har sina rötter i Kalix uppe i Norrbotten, men har sedan gymnasietiden bott i Stockholm. Till Solna kom jag 1989 och bodde först 4 år ute på Järvafältet i ett gammal 1700-tals torp, och kom till Hagalund 1993 då jag pluggade på komvux här i Solna. Under flera år parallellt med studier på universitetet jobbade jag extra på OKQ8 som då hade en tappstation nere vid Ankdammsrondellen. Numera jobbar jag med verksamhetsutveckling på Centrala studiestödsnämnden (CSN). Ett jobb jag verkligen stortrivs med.

Jag har under flera år suttit i kultur- och fritidsnämnden där jag har rollen som gruppledare samt sitter i fullmäktige. Dessutom är en oerhört stolt ordförande för Socialdemokraterna här i Hagalund. Jag har hunnit bli 42 år och står på plats nr 8 till fullmäktige i Solna.


Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: