söndag 6 september 2009

En bra dag i Kungsträdgården

Det var många som sökt sig till Kungsträdgården för att delta på den rödgrönafesten idag. Det var egentligen något mycket unikt som hänt. Tre partier visar stolt upp sig tillsammans om visar vad de är överens om - och detta sker ett år innan valet. Dessutom var det en redovisning av de olika arbetsgruppernas arbete inom flertalet olika politiska områden. Lyssnade på miljösamtalet som var mycket lovande. Kombinationen vänsterpartiet, miljöpartiet och socialdemokraterna uppvisade idag ett reellt regeringsalternativ som har en politik för framtidens Sverige. 2010 vill vi se dem i regeringsställning.

Detta kan jämföras med när Maud bjöd in sina vänner till badtunnan i Högfors. Internt instängt och mindre öppet. Tilläggas bör att badet bara var en mediajippo, för det badades aldrig. Det var nuvarande regeringens träff ett år innan valet. Att istället mötas i centrala Stockholm och göra det under öppna former där dialog och samtal var den bärande basen är milsvidd skillnad.

Även du kan aktivt ta del av det fortsatta samtalet mellan samarbetspartierna - de rödgröna - som nu även har en blogg. Detta är ytterligare ett tecken på både öppenhet och ett modernt sätt att kommunicera. Läs och ta del av bloggen.

På scen stod många bra artister - på bilden Lilli och Sussi.

Mona var mycket bra och talat var ett bra exempel på ett både lovande och lockande ledarskap. Hon tog upp flertalet frågor och lade tyngden på jobb, utveckling och kompetens. Betänk att dagens regering gick till vals med löftet att minska utanförskapet och medlet var skattesänkningar. Om det nu fanns detta samband borde väl de rejäla skattesänkningarna i alla fall visat upp några effekter, men nu visar det sig att Sverige har högre arbetslöshet än EU i snitt och för de unga är ungdomsarbetslösheten i topp i Sverige. Att skylla på finanskrisen är inte helt trovärdigt, för den påverkar hela Europa.

Det var även många från Hagalund som var på plasts i Kungsan. Nedan dels Samad och dels Camilo, Georgios, Cecilia och Eva.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Läs även Peter Andersson - Solnas ombudsman som också bloggat om dagens händelse i Kungsträdgården.

Inga kommentarer: