måndag 7 september 2009

Lokala frågor är viktiga

Som ni säkert sett så har vi ökat fokus på lokala frågor. Orsaken är att lokala frågor är viktiga. Vi har vår identitet på flera nivåer. Vi är både Hagalundare, Solnabor och Stockholmare på samma gång. Vår syn på vårt kvarter eller stadsdelen är central, för om vi inte trivs och ägnar vår stadsdel omsorg så kommer den heller inte i vare sig barnen eller de ungas värld att uppfatta som viktig.

Jag har sagt det förut, och det tål att upprepas. Hagalund har ett oförtjänt dåligt ryckte. Det fokus som just nu varit frekvent här på bloggen är mest nedslående, men det är en medveten granskning av underhållet av de olika områdena här i Hagalund. Genom att granska och uppmärksamma dessa problem kommer vi även föra frågan vidare till stadshuset här i Solna. För de som har makten här i stan har även ett ansvar för såväl det som är kommunalt och det som är det kommunala bostadsföretaget. Men även andra ägare kan vi föra dialog med om det finns det som inte fungerar så bra.

Den del av Hagalund som verkar vara bäst skött är HSB-området närmast vattentornet. Men här behöver vi hjälp från er som bor här i Hagalund. Om vi ägnar detta med eftersatt underhåll lite uppmärksamhet så leder det förhoppningsvis till förbättringar.

Det som med all säkerhet är kommunens ansvar är området mot järnvägen på södra delen av Hagalund. Där finns bl. a. en rosenpergola och en liten uteplats som används flitigt, men som ser för eländig ut. Området får snart i folkmun namnet Klotterpergolan, för denna sommar finns det mer klotter än rosor. Det är ytterligare ett exempel på att ansvaret brister och att ytterligare en del av Hagalund står och förfaller.

Samtliga bilder är från södra Hagalund och den tillhör kommunens parkmark. Tipsa gärna om fler brister så ska vi allt vara en blåslampa på den blåa majoritet som idag styr Solna.

Det går utmärkt att skicka e-post på sihagalund@hotmail.com dit kan du även e-posta om du vill ha fortsatt kontakt med oss socialdemokraterna här i Hagalund, för vi behöver bli fler som tar stid för vår kära stadsdel.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

4 kommentarer:

LupaVarg sa...

Trevligt att någon annan engagerar sig. Har varit lite ensamt här. =c)

Arne Öberg sa...

Jag behöver din hjälp när det gäller sopkorgarna. Var exakt har dessa försvunnit, för jag har lärt mig att det är skillnad på de sponsrade runda och de mer klassiska plastkorgarna. Jag tänker skriva ihop en interpellation till fullmäktige.

LupaVarg sa...

Tre av dem som saknas finns i min blogg: http://blakulla-hagalund.blogspot.com/2009/02/blog-post.html
Det är alltså den som satt precis ovanför trappan från hundrastgården på Blomgatan, den som satt längst ned på Kyrkabackens brandgata (lilla backen där barnen åker pulka på vintern) och den som den som satt nedanför päronträden (där de sågade ner de där tre träden om du kommer ihåg).

Arne Öberg sa...

Tusen tack för snabbt svar. Nu kan jag börja knåpa ihop mina frågor baserade på fakta - det känns alltid skönt. Åter igen - stort tack!