lördag 5 september 2009

Brännässlor som smeker benen

Jag fortsätter att följa upp bristande underhåll här i Hagalund. Nu gäller det gatumiljön här i Hagalund. För drygt ett års sedan var jag inne på gatumiljön också, men då med sikte på framtiden. Denna gång tror jag att det är bra om vi går till botten och försöker hitta ansvariga och även börja jämföra underhållet mellan de olika aktörerna här i Hagalund.
De offentliga ytorna som här uppmärksammas är torget, Hagalundsgatan samt Hagavägen.

I omvänd ordning möts man av brännässlor när man lämnar Hagalund och ska försöka gå på Hagavägen. Nässlorna smeker benen så skönt så här i slutet av sommaren. Trots min ironi är det rätt udda att en så smal trottoar inte kan hållas fri från brännässlorna.

På själva Hagalundsgatan är det en väl tilltagen trottoar, men bristen på avlastningsytor gör att många kör upp bilen på trottoaren. Vi parkeringen vid Sunnanskolan har en björkbuske fått växa sig upp till ett träd. På andra sidan vid troget finns det vildvuxna tallgrenar som inte dirket ser så inbjudande ut.
Vi kyrkan finns det en papperskorg som är väl inkapplad även den av ... Just det brännässlor.

Torget avslutningsvis - se första bilden högst upp. Odlingarna i bänkarna är övergivna och har inte på flera år fått något som går att kalla skötsel. Orsaken är oklar. Vem som ansvarar för torget är oklart, men det ska så klart klargöras. Det otroliga är att ett område får stå och förfalla på detta vis. Nu ska vi inte göra det lätt och börja skylla på entreprenörerna som idag sköter detta, för det kan mycket väl ha sett ut så innan samt här avgör ju avtalet och uppföljningen.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: