tisdag 22 september 2009

Ytterligare en pusselbit i de lokala frågorna.

Efter lite letande har jag funnit en skiss över allmänningen eller samfälligheten som det också kallas här i Hagalund. Nu måste jag dock vara lite försiktig för den har några år på nacken, men det kan vara värt att undersöka vidare, men mycket tyder på att de tre fastighetsägarna i de blå husen i Hagalund tillsammans ansvarar för allmänningen, vilket inkluderar rätt många gångstråk mellan huset här i Hagalund samt gångarna under tak vid Hemköp. I en skiss framgår det lampantal, låsbara bommar, papperskorgar, trappor etc.

En lutsig utvikning i ämnet är att begreppet samfällighet kommer från Lenin (killen som via revolution tog över makten i Ryssland 1917). Begreppet uppstod då han inte ville bli kallad imaterialist i samband med övertagandet av öststaterna.

En annan viktig fråga som tveklöst är lokal är postlådor. Har noterat att postlådor här i Hagalund är på väg i graven. Nu kanske nedgången i antal skickade brev motiverar en viss neddragning, men det känns viktigt att ett så pass tätbefolkat område som Hagalund har tillgång till brevlådor, det är viktig service i ett samhälle.

Tidigare hade vi även ett postkontor här i Hagalund, och då de planerade att lägga ned var det många boende som reagerade just för att den lokala servicen skulle bli sämre. Nemrud som än idag brinner för Hagalund var en stor förkämpe för att behålla posten här i Hagalund. Kampen resulterade då i att posten under en tid flyttade in i Vi-butiken innan de helt gav upp, men kampen gav resultat.

Avslutningsvis om du är medlem så är du varmt välkommen på morgondagens möte med föreningen Blue Hill där vi både ska lära oss mer om föreningen, men även försöka uppdatera vår bild av situationen för de unga i Hagalund.
Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: