torsdag 24 september 2009

Blue Hill en vital förening i Hagalund

Onsdagskvällen gick i ungdomstema för oss Socialdemokrater då vi besökte föreningen Blue Hill. Vi träffade Amal, Denise och Louice. Det är i högsta grad vital förening som på Hagalundsdagen arrangerade en konsert på torget som fick hela Hagalund att leva upp för en kväll och som enligt föreningen bland de unga verkligen har uppfattats som något mycket positivt här i Hagalund. Många ungdomar har även sagt sig villig att ställa upp inför nästa års arrangemang och även marknadsföra arrangemanget. Amal som sitter i styrelsen säger genom arrangemanget ville vi ge något tillbaka till Hagalund. Även planeringen skedde genom att föreningen frågade de unga i Hagalund vad de tyckte skulle vara roligt att se. Det enda dom inte lyckades hitta med rätt kort varsel var en stand-up artist. Men jag kan säga att det var ett i högsta grad imponerande kväll här i Hagalund.

Föreningen har tre olika huvudaktiviteter och det är dans, thaiboxning, musik och fotboll. Extra roligt var att thaiboxningen hade mer tjejer än killar. Att det är extra roligt är för jag utgick från att det var killarna som stod för thaiboxningen och flest tjejer som dansade. Det gäller att alltid få sina fördomar prövade.

Men den verksamhet som föreningen verkligen är känd för är dansen. När de tidigare i år arrangerade Blue Hill Dance award nere på ungdomscaféet så var det så mycket folk att lokalen var upp åt väggarna bildligt talat för liten. Både tränare och elever från dansen i Blue Hill har vunnit både deltävlingar här i Sverige i Street stars samt vunnit i själva finalen nere i Paris. Det är imponerade och detta ska vara extra stolta över här i Hagalund.

Vi hade en bra dialog om ungdomsfrågor och förutsättningar för både de unga och föreningen här i Hagalund. Detta måste vi fortsätta uppmärksamma för det finns troligen olika krav på fritidsverksamhet här i Hagalund. På frågan vad de skulle satsa på om de hade mer resurser var att anställa personal för att kunna ha en del av lokalen öppen så att unga även kunde komma och hänga i lokalen. Detta var tidigare möjligt, men då det saknades personal tyckte man det inte fungerade så bra. Detta även ett belägg för att det är centralt med vuxna eller i alla fall bra ledare för en verksamhet.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om och .

Inga kommentarer: