söndag 13 september 2009

Hagalund i fokus på Solnadagen


Hagalund stod i fokus på Solnadagen, dels genom guidade tur samt öppningen av nya utställningen Blueberry hill i Biblioteket i Solna centrum. Även DN har uppmärksammat Hagalund och då ifrån att det gamla Hagalund behåller greppet som en del av Solna dagen.

Jag var på plats i centum dels på bussturerna där jag gjorde reklam för Hagalund och sedan hann jag springa runt ett varv på Slaktarbacken där Kulturskolan och många Solna föreningar visade upp sig. Men det stora rörande Hagalund skedde nere i Biblioteket där Kent Fernström och Ove Wallin öppnade sin nya utställning kl 15. Kent har nu gjort en mindre modell av Hagalundstorg men i större skala. Det finns nu alltså två olika modeller av det gamal Hagalund. Modellerna är ett mycket bra sätt att förstå hur det en gång sett ut i Hagalund.

En rolig finess var att dagens torg i Hagalund illustrerades genom att märka ut Hagalundsgatans hus på nr 8-14 och 18-24 samt centrumhuset med affärer, frisör, restaurang mm.

Även fotouställningen var mycket intressant, med en mix av gamla och nya foton. Två killar jag saknade i uställningen var dock på plats, och det var tvillingarna, Sven-Erik och Sven-Lennart Olsson som vi ofta ser i AIK-kläder här i Hagalund. De är verkligen värde en hedersplats i Hagalund. De var på plats och tillsammans försökte dom hitta sin gamla bostadsadress på Hagagatan.
Kul att Hagalund uppmärksammades, men jämfört med året dessförinnan då det var 20-talsfest här i Hagalund är lite udda att allt fokus var runt Solna centrum, och att rätt lite egentligen hände i själv Hagalund.

Andra som uppmärksammat Solnadagen är:
Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , och .

Inga kommentarer: