tisdag 15 september 2009

Fokus på de unga

Hela Stockholms läns socialdemokrater har just nu fokus på de unga i länet. Ta del av Ungas villkor och Mikeal Dambergs chatt på tema ungas villkor. Här i Hagalund ska vi nästa vecka till Blue Hill för att föra ett samtal om hur det är att vara ung. Att vara ung är speciellt. Det är då man ska lägga grund för arbetslivet. Det är då man ska skaffa sig en massa bra erfarenheter, och troligen även göra en och annan miss, för det gör man när man lär sig nya saker. När man är tar man även steget ut i vuxenlivet och ska där hitta sin första bostad.

Att vara ung är något speciellt och villkoren är ofta lite annorlunda. Dessutom kommer man hela sitt liv se tillbaka på sin ungdom med lite speciella ögon. I veckan fick jag själv kontakt med en gammal klasskompis från grundskolan som jag inte sett på nästan 25 år. Jag sa till henne att min minnesbild tveklöst var till hennes fördel, då den var just 25 år.

En annan aspekt på ungas villkor är att nätet har en helt annan betydelse nu jämfört med någon annan tidigare generation. Förhoppningsvis är detta inte ett problem utan främst en möjlighet. För fatta vad en ung nyfiken tjej eller kille idag har tillgång till.

Inför valet 2010 här i Sverige kommer nätet att vara en betydelsefull arena, vilket gårdagens val i Norge var ett bra exempel på. Arbeiderpartiet har tydligt haft nätet som en viktig arena, och jag tycker att deras hemsida är ett föredöme. Statsministern Jens Stoltenberg har givetvis också en egen blogg. Se även en facklig spännande röst, Calle Fridéns blogg, också på tema nätet i valrörelser.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , och .

Inga kommentarer: